Vill du utmana och överraska dig själv? På Jägarna klarar alla av utmaningen, för tillsammans i patrullen blir ni starkare än ni någonsin trott.

Jägarna är Blå Hajken i Jämtlandsfjällens säregna natur, en utmanande vandring längs med forsande jokkar och branta bergssidor och praktisk övning i ledarskap och samarbete för utmanarscouter.

Vill du växa som person och tillsammans med din patrull övervinna vandringens hinder som forsande jokkar och branta bergssidor? Då tycker vi, alla Jägare, att du ska våga göra det val som kommer stärka dig och ge dig möjligheten att finna en ny sida hos dig själv i sommar. På fjällsidorna i Jämtland, långt ifrån bebyggelse kommer du att överväldigas av de storslagna vyerna, den speciella naturen och förundras av lugnet och tystnaden.

Allt detta upplever du och din patrull endast åtföljda av ripor, vargar och björnar. Stöttar dig gör de 2112 Jägare som tidigare vandrat fjällens väg…

­

”Tillsammans med patrullen är man galet stark!”

Deltagare 2016

Kurs i friluftsliv och Leda Scouting

Utöver upplevelsen och utmaningen är Jägarna en utbildning i ledarskap och friluftsliv belägen i fjällvärldens unika miljö. Genom samarbete med Scouternas folkhögskola innebär ett deltagande i Blå Hajken även att du genomgår ledarutbildning Leda Scouting. Dessutom utgör hajken en friluftslivsutbildning med fokus på fjällmiljöns möjligheter och risker. Vad Leda Scouting innehåller kan du läsa här.

Blogg
Jägarna har en egen blogg.

Till bloggen

Information

Datum : 17-27 Juli 2021

Plats : Undersåker, Jämtland

Pris : 5000 kr

Ansökan

Ansökan för 2021 års hajk stängde 28/2. Sök gärna nästa år!

Forsfararna – för vem?

2021 går Jägarna för Utmanare, Rover och Ledare

Kontakt

Klicka här för att hitta kontaktinformation till Jägarledarna.