Vill du utmana och överraska dig själv? På Jägarna klarar alla av utmaningen, för tillsammans i patrullen blir ni starkare än ni någonsin trott.

Jägarna är Blå Hajken i Jämtlandsfjällens säregna natur, en utmanande vandring längs med forsande jokkar och branta bergssidor och praktisk övning i ledarskap och samarbete för utmanarscouter.

Vill du växa som person och tillsammans med din patrull övervinna vandringens hinder som forsande jokkar och branta bergssidor? Då tycker vi, alla Jägare, att du ska våga göra det val som kommer stärka dig och ge dig möjligheten att finna en ny sida hos dig själv i sommar. På fjällsidorna i Jämtland, långt ifrån bebyggelse kommer du att överväldigas av de storslagna vyerna, den speciella naturen och förundras av lugnet och tystnaden.

Allt detta upplever du och din patrull endast åtföljda av ripor, vargar och björnar. Stöttar dig gör de 2112 Jägare som tidigare vandrat fjällens väg…

”Tillsammans med patrullen är man galet stark!”

Deltagare 2016

Kurs i friluftsliv och Leda Scouting

Utöver upplevelsen och utmaningen är Jägarna en utbildning i ledarskap och friluftsliv belägen i fjällvärldens unika miljö. Genom samarbete med Scouternas folkhögskola innebär ett deltagande i Blå Hajken även att du genomgår ledarutbildning Leda Scouting. Dessutom utgör hajken en friluftslivsutbildning med fokus på fjällmiljöns möjligheter och risker. Vad Leda Scouting innehåller kan du läsa här.

Datum : 15-25 Juli 2022

Plats : Undersåker, Jämtland

Pris : Maximalt 4000 kr

Ansökan

Ansökan till Blå Hajken Jägarna 2022 är öppen fram till den 28 februari! Ansök HÄR så syns vi förhoppningsvis i Jämtland i sommar!

Ansökan görs i scoutnet. Saknar du inloggningsuppgifter dit? Kontakta din kår så hjälper dem dig med det!
När du ansökt kan det stå ”obekräftad” eller bekräftad, i båda fallen är din ansökan synlig för oss.

Jägarna – för vem?

Till 2022 års hajk kan man ansöka både som utmanarscout (född 2004-2006) och som roverscout/ledare!

Klicka här för att hitta kontaktinformation till Jägarledarna.