Forsfararna

Forsf

Vill du utmana dig själv och samtidigt få vara med om ett oförglömligt scoutäventyr? Lära känna både dig själv och få nya vänner? Gör som scouter har gjort i snart 70 år – bli Forsfarare sommaren 2021!

Vi vandrar över myrar och genom stiglösa marker. Djupt inne i skogen, vid undangömda tjärnar och bäckar, har vi våra nattplatser. Enbart med hjälp av stockar och rep kommer du och din patrull bygga er egen timmerflotte och färdas nedför Klarälvens slingrande vatten. Sedan, när skymningen faller och dimman ligger tät över älven, sitter vi Forsfarare nattvakt i skenet från eldstaden.

Som Forsfarare lever du i nuet och varje dag bjuder på nya utmaningar och äventyr. Du lär känna dina patrullmedlemmar och dig själv på en helt ny nivå, kanske finner du till och med vänner för livet.

­

“Man ska vara beredd på att det kommer vara tufft, men man klarar mer än vad man tror. Forsfararna är något av det häftigaste jag varit med om.”

Deltagare 2020

Kurs i friluftsliv och Leda Scouting

Forsfararna ger dig dessutom en kurs i friluftsliv och ledarskap genom Scouternas folkhögskolas ledarutbildning Leda Scouting. Vad Leda Scouting innehåller kan du läsa  här.

Ansökan

Ansökan för 2021 års hajk är öppen! Sök via Scoutnet här. Ansökan stänger 28/2 2021.

Forsfararna – för vem?

2021 går Forsfararna för utmanarscouter födda 2003-2005.

Vissa år går hajken även för roverscouter och ledare.

Klicka här för att hitta kontaktinformation till Forsfararledarna.