Forsfararna

Forsf

Forsfararna är Blå Hajken i Värmland, ett äventyr och en praktisk prövning i ledarskap och samarbete som tar utmanar- och roverscouter genom stiglösa skogar och längs med Klarälven på flottar byggda av stockar och rep.

­

Vill du uppleva ett roligt och utmanande äventyr? Lära känna dig själv och träffa nya vänner? Gör som scouter har gjort i över 60 år – bli Forsfarare sommaren 2017!

På Forsfararna vandrar vi bitvis genom stiglösa skogar och över myrar. Vid små undangömda skogstjärnar och bäckar har vi våra egna lägerplatser. Tillsammans med din patrull kommer ni att av enbart stockar och rep bygga patrullens egna timmerflotte och färdas nedför Klarälvens slingrande krökar. När skymningen faller över Klarälvsdalen och dimman lägger sig sitter Forsfarare nattvakt i skenet från flottens eldstad.

­

”Älskade att åka med flotten, det må ha varit tufft och väldigt påfrestande men har aldrig gjort något så härligt och spännande!”

Deltagare 2016

Kurs i friluftsliv och Leda Scouting

Som Forsfarare lever du i nuet vilket gör att varje dag bjuder på nya utmaningar och äventyr. Du lär känna dina patrullmedlemmar och dig själv på en helt ny nivå och kanske är det här du finner några vänner för resten av livet. Forsfararna ger dig även en kurs i friluftsliv och ledarskap genom Scouternas folkhögskolas ledarutbildning Leda Scouting. Vad Leda Scouting innehåller kan du läsa här.

Forsfararna är ett äventyr och en upplevelse som du aldrig glömmer!

Ansökan

Ansökan hittar du här. Ansökan stänger den 31 mars 2017. Vid frågor kontakta oss på forsfararna@scouterna.se.

Klicka här för att hitta kontaktinformation till Forsfararledarna.